top of page

Anja Verbeek-Bos

Anja Verbeek-Bos tekent en schildert al van jongs af. De liefde voor creativiteit en schilderen beheerst een groot deel van haar leven.

Na de HAVO is zij gaan studeren aan de Pedagogische Academie “Jan van Nassau” te Utrecht. Die keuze werd mede gemaakt door het aanbod van vele creatieve vakken, zoals handenarbeid, tekenen en muziek. Zij is grotendeels autodidact, maar volgde wel cursussen en workshops, onder andere bij kunstacademie Te Wildt te ’s-Heerenberg, het AVU kunstkader te Amersfoort, en bij kunstenares Marjon den Engelsman in Berg en Dal. In 2006 en 2010 deed zij mee aan masterclasses van Talens in Apeldoorn. Daar heeft zij zich verdiept in de mediums van acrylverf en het werken met de nieuwe olieverf Cobra.

In 2005 won zij de eerste prijs in een wedstrijd rondom het thema “landschappen”, georganiseerd door het tijdschrift Palet. De thema’s van haar werk zijn zeer divers: portretten, landschappen, dieren, abstract.

Na vele jaren in het onderwijs gewerkt te hebben heeft zij de grote stap gewaagd: zij begon schildercursussen te geven aan kinderen (vanaf 8 jaar) en volwassenen. Het eerste jaar gaf zij de cursus thuis in de woonkamer. Door de vele aanmeldingen heeft de huiskamer plaatsgemaakt voor een nieuw atelier met de toepasselijke naam "Atelier De Tweede Kamer".

anja.jpg
Z - Anja Lijsten maken.jpg
bottom of page